onsdag den 18. september 2013

Hjemmelavet rødkål - fra jord til bord

Såå.. er der gang i køkkenet igen, og denne gang står det på hjemmelavet rådkål fra bunden - som mormor laver den.
 


 
 
Du skal bruge: (nok til 2 glas)
 
2kg rødkål (et havlt stort rådkål, eller 1 lille)
½ liter lagereddike
½-1 spsk salt (smag til)
350 g sukker
3 dl sød ribssaft
Atamon til rødkålen, og til at skylle glassende i.
 
 
Fjerne de yderste blade fra rødkålen. snit rødkålen fint, og put det i en stor gryde.
 


Hæld eddiken over, og lad det simre en times tid
 
 
Herefter smages der til med saft, salt og sukker.  Put det meste i af hvert, og smag så til.
 
 
 
Lad rødkålen koge videre i 20-30 minutter
 
 
 
Tilsæte 1 spsk flydende atamon, rør rundt.
 
 
 Øs rødkålen op i det atamon skyllede glas, og hæld til sidst lagen over så alt kålen er dækket.
Skru låget på glasset imens det stadig er brandvarmt, så der danne undertryk når rødkålen bliver kold.
 
Skal opbevares mørkt og køligt
 
 
 Tadaaa.. Hjemmelavet rødkål ala mormor stil - fra bunden.
Og I skal selvfølgelig smage! glæd jer til indkaldet :)
 
 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar